Ett gemensamt initiativ till följd av covid-19 för att hjälpa barn hemma i sitt lärande

av Hanna Lemne på Prion | 14 april 2020

Många barn är just nu hemma från förskolan på grund av covid-19. Vi på Prion har funderat över vad man kan göra för att göra den här perioden så bra som möjligt för barnen.

Efter att ha diskuterat frågan med förskolepersonal och föräldrar har vi startat ett initiativ för att samla tips och inspiration till föräldrar på aktiviteter de kan göra med sina barn hemma, med koppling till förskolans läroplan. Vi söker nu därför pedagoger som vill vara med och bidra till just detta - att göra tiden hemma så meningsfull som möjligt för barnen genom att dela inspiration och kunskap! 🌱💡👶


Var med och sammanställ aktiviteter i hemmet - kopplat till förskolans läroplan

Tanken är att samla tips och inspiration till föräldrar på aktiviteter de kan göra med sina barn med koppling till förskolans läroplan. Det kommer inte kunna ersätta undervisningen på förskolan – men förhoppningsvis kan den bidra till en än mer meningsfull tid hemma!

Arbetar du inom förskola och kan bidra med tips på en aktivitet? Klicka HÄR och fyll i ditt/dina tips! Gärna högt som lågt och för barn i olika åldrar. Tillsammans är vi starka och kan ta oss igenom detta ihop!


Var med och sammanställ aktiviteter i hemmet - kopplat till förskolans läroplan

Slutresultatet kommer alla som deltar kunna delge sina vårdnadshavare och det kommer även att spridas i våra kanaler för fler att ta del av!

Dela gärna detta vidare till kollegor! 🙌🙌🙌

Vore väldigt roligt om du vill vara med och bidra!

Ta hand om er alla och varandra,
önskar Team Prion