Prion i Skurups kommun

av Annelie Medoc, central IKT-pedagog i Skurups kommun | 20 april 2017

Skurups kommun ligger i Skåne län. Kommunen driver 10 kommunala förskolor som alla har sin egen profil och verksamhetsidé. Annelie Medoc är IKT-pedagog centralt inom kommunen och den som introducerade Prion.

Uppskattar enkelheten för både pedagogerna och föräldrarna

“Det gick snabbt och lätt att komma igång.“

Det var av en slump som vi stötte på Prionapp - sedan gick det snabbt och lätt att komma igång. Pedagogerna hos oss är nöjda över hur lätt det är att använda verktyget. Sett ur ett föräldraperspektiv så är det även ett väldigt smidigt sätt att kunna följa med vad som händer på förskolan.

Föräldrar kan följa avdelningen - och sitt barn specifikt

Föräldrar kan både följa hela avdelningen och därutöver sitt barn. Personalen lägger ut bilder och texter i appen och väljer vart vilka inlägg ska gå.

Fler och fler avdelningar börjar använda appen. Nu har ju även barnversionen kommit, Prion Kids, som ger barnen större inflytande och delaktighet i sitt lärande och sin dokumentation. Det tycker vi är väldigt spännande!

En bestående portfolio för barnen

Utöver att det är en tillfällig uppdatering till föräldrarna, så byggs även en mer bestående portfölj upp. När barnet slutar kan föräldrarna själva kan bli ägare till sitt barns material och ha kvar portfolion så länge de vill och kan se tillbaka på tiden i förskolan.

“Det är en väldigt smidig lösning för förskolorna. Jag är så glad att vi råkade stöta på detta verktyg.“

— Annelie Medoc

Läs mer om appen här.