Nytt digitalt arbetssätt på Möllevångens Montessoriförskola i Helsingborg

av Oskar Olsson på 24Helsingborg.se | 6 februari 2018

I höstas började Möllevångens Montessoriförskola i Helsingborg använda Prion. För 24Helsingborg.se berättade verksamhetschefen Jeanette Roberts om hur de arbetar med det nya digitala arbetssättet och om varför de bestämde sig för att införa det. Här är ett utdrag av artikeln:

Så här jobbar Möllevångens Montessoriförskola i Helsingborg med Prion
Jeanette Roberts, delägare och verksamhetschef på Möllevångens Montessoriförskola

Möllevångens Montessoriförskola ligger i stadsdelen Tågaborg i Helsingborg och provade i början av hösten 2017 ett nytt digitalt arbetssätt med en mobilapp i deras verksamhet. En satsning som nu summeras som lyckad.

“Den nya arbetsmetoden ger bättre inblick för föräldrarna samtidigt som förskolan sparar tid på administration.”

-Jeanette Roberts, Möllevångens Montessoriförskola

Så här berättar Jeanette Roberts, delägare och verksamhetschef på Möllevångens Montessoriförskola om satsningen:

-Den nya arbetsmetoden ger bättre inblick för föräldrarna samtidigt som förskolan sparar tid på administration.

– Föräldrarna är jättenöjda med att få följa direkt i mobilen vad just deras barn hittar på. Med bilder och filmer kan vi ge en helt annan insyn i vår verksamhet och vårt pedagogiska uppdrag, berättar säger Jeanette Roberts vidare och fortsätter:

– Vi funderade länge på hur vi skulle kunna skicka bilder på barnen på ett integritetsäkert sätt. Dela via Facebook och Instagram var inget alternativ för oss då vi varken kunde behålla bildrättigheterna eller säkerställa att endast rätt förälder fick se inläggen om deras barn, förklarar Jeanette Roberts.

“Föräldrarna är jättenöjda med att få följa direkt i mobilen vad just deras barn hittar på.”

-Jeanette Roberts, Möllevångens Montessoriförskola

Fredrika Bernadotte, vd och grundare till Prion berättar vidare om Prion på Möllevångens Montessoriförskola:

Via appen kan föräldrarna ta del av vad barnen gör på förskolan och får information om olika aktiviteter. Utöver en förbättrad överblick för föräldrarna, bidrar också appen till förenklat dokumentationsarbete.

– Tidigare samlade förskolan dokumentation endast i fysiska pärmar men nu kan man dokumentera barnens framsteg digitalt. Detta gör att lärarna sparar tid samtidigt som föräldrarna kan ta del av information direkt samma dag om något hänt via appen.

– Möllevången var snabba på bollen och det är alltid häftigt att se hur mycket glädje och nytta som appen ger till alla på förskolan, avslutar Fredrika Bernadotte med.

Läs hela artikeln på 24Helsingbprg.se här: Förskolan på Tågaborg satsar på ny mobilapp


Läs mer om appen här.