Prion utsedd till ”Bästa Edtech-idé”!

av Alicia Alexandersson på Prion | 5 december 2018

Under hösten drevs programmet Sting Test Drive Edtech, ett program med endast 12 platser för företag inom Edtech branschen. Prion blev 1 av de 12 företag som valdes ut att få delta i programmet. 

Edtech står för ”Educational Technology” och kan på svenska översättas till utbildningsteknologi. Det är en bransch med stora tillväxtmöjligheter idag, både på global och nationell nivå. Skaparna bakom Sting Test Drive Edtech är Sting och Swedish Edtech Industry, företag som båda är aktiva inom innovation och teknologi. Sting är en framgångsrik inkubator och Swedish Edtech Industry är en ideell organisation som arbetar med utveckling av teknik i utbildningssektorn. Syftet med programmet var att lyfta fram innovativa företag inom just edtech området. 

Programmet har pågått under hela hösten och har bestått av workshops där kunskap, olika verktyg och ideér har skapats och delats. Vid det sista tillfället på programmet var det dags för final och en vinnare av programmet skulle utses, något av de 12 deltagande företagen skulle få titeln att ha ”Bästa Edtech idén”. Den välmeriterade juryn bestod av inbjudna investerare och personer från olika delar inom utbildningssektorn. Några av medlemmarna i juryn var bland annat Joke Palmqvist, Head of School & Higher Education på Microsoft och Anna Settman, VD på Liber. När presentationer av allas produkter var avklarat var det dags för juryn att avslöja resultatet, och efter en överläggning var det Prion som korades till vinnare av ”Bästa Edtech idé”.

Prion söker fler säljare till teamet!

Vinnarna vid Sting Test Drive Edtech-finalen: Fredrika Bernadotte (VD) och Marcus Skagerberg (CTO) på Prion

Prion utsågs därmed till vinnare vid Sting Test Drive Edtech finalen och ansågs ha den bästa idén inom Edtech. Juryns motivering löd följande: “Vinnaren har presenterat en lovande affärsplan för ett underdigitaliserat segment och är nu redo för tillväxt.”

Prion var tacksamma över möjligheten att vara en del av programmet och är väldigt stolta över att utses som vinnare. Prions VD, Fredrika Bernadotte, tycker det har varit väldigt givande att varit en del av Sting Test Drive Edtech.

“Programmet har öppnat upp många dörrar för oss och kopplat ihop oss med relevanta aktörer som till exempel kommuner och privata företag inom Edtechområdet. Vi har lärt oss mycket av alla workshops och blivit utmanade av coacherna. Nu fokuserar vi på att växa antalet förskolor som använder plattformen och att göra den ännu bättre för våra kunder”

- Fredrika Bernadotte, VD på Prion