Ny funktion - Scanna teckninger och dokument med Prion!

av Amelie Hedenstierna på Prion | 29 januari 2018

Nyhet! Nu har vi lanserat en ny funktion som gör det möjligt att scanna in fysiska dokument och papper direkt med din Prion-app, perfekt för dig som vill bevara barnens arbeten och teckningar på en och samma plats.

Barnteckning inscannad med Prion

Med Prions scanner kan förskolor samla all dokumentation kring ett barn i samma digitala portfolio vilket ger en bättre översikt över barnets utveckling och underlag för reflektion.

Genom att scanna in barnteckningar och andra skolarbeten i Prion kan förskolorna minska sin pappersadministration. Föräldrar tar även del av sitt barns skapande direkt i mobilen redan samma dag som det har skett på förskolan.

Fysiska dokument riskerar att både skadas och bleknas över tid. Det kan därför vara bra att bevara gamla barnteckningar digitalt innan det är för sent. Ihop med Prion Books kan föräldrar även skapa uppskattade fotoböcker av barnens konstverk.

Till skillnad från när man fotograferar ett dokument med mobilen så följer inte oönskad bakgrund med på ett inscannat dokument och skuggor och ojämnheter kan även ljusas upp.

Hur funkar scanningen?

Prions nya scanningsfunktion
Så här scannar du med Prion

Så här går du till väga med att scanna i Prion:

  1. Öppna Prion-appen och tryck på det stora plustecknet längst ner i huvudmenyn som leder dig till vyn för att skapa nytt inlägg.

  2. Ovanför kamera- och textbildikonerna hittar du ikonen för scanning. Tryck på ikonen och peka med mobilen på det du vill scanna.

  3. I det här steget kan du använda blixt ifall du behöver mer ljus och ändra från färg till svartvitt inscanning. Du kan också välja mellan manuell eller automatisk scanning.

  4. När du har scannat klart, kan du därefter beskära och rotera bilden. Tryck på “save” när du är nöjd och en nedsparad bild i kamerarullen är sedan redo för att delas vidare i Prion.

Bilder, teckningar och filmer – allt på samma plats!

Du kan dela vidare det inscannade dokumentet som ett vanligt Prion-inlägg ihop med andra bilder och videoklipp. En uppladdning i Prion kan innhålla max 10 stycken mediefiler men du kan välja att addera fler media i inlägget efter uppladdningen.

Den nya scanningsfunktionen finns än så länge på iPad och iPhone. Ladda ned senaste versionen på App Store.


Öppna Prion