Snäckstrands förskola i tidningen Barometern om Prion

av Sofia Hedman på Barometern | 7 december 2017

Snäckstrands förskola på Öland blev intervjuad av tidningen Barometern om hur de förbättrade föräldrakommunikationen med Prion. Här kommer ett utdrag från artikeln.

“Det är smidigt, vi behöver inte sitta och välja ut bilder eller sudda ut ansikten.”

-Nina Filipsson, förskollärare på Snäckstrands förskola

I artikeln beskrivs hur digitalt lärande och hjälpmedel är på modet men att många föräldrar inte vill att deras barn ska synas för andra, till exempel på sociala medier. Just kommunikationen mellan förskola och föräldrar är viktig dock har stressade föräldrar inte alltid tid att titta igenom pärmen om deras barn på förskolan.

Snäckstrands förskola i Mörbylånga kommun på Öland var en av de första förskolorna i Sverige som började använda Prion för att underlätta både dokumentation och kommunikation med föräldrarna. De testade Prion i en av sina barngrupper i våras och sedan hösten finns Prion på alla grupper på förskolan.

Snäckstrands förskola i barometern om Prion
Ylva Friman tar foto på barnen. Foto: Sofia Hedman

”Det var i en Facebook-grupp om digitala verktyg som vi såg att några apputvecklare ville ha testskolor för ett pilotprojekt. Vi tyckte att det verkade intressant och sa ja till att vara med”, berättar förskolläraren Nina Filipsson till Barometern.

Snäckstrands förskola blev väldigt nöjda med hur smidigt systemet var och och att det var snabbare än att skicka sms, mms eller skriva blogg och veckobrev.

På förskolan har varje förälder sin egna ”brevlåda” i mobilen där de får info om det egna barnet sedan kan alla föräldrar även ingå i en gemensam informationsmapp med generell inblick från förskolan.

“Det går snabbt at ta en bild på ett barn som varit ledset när föräldern lämnade de, och visa att allt fungerar väl.”

-Ylva Friman, förskollärare på Snäckstrands förskola

”Det går snabbt att ta en bild på ett barn som varit ledset när föräldern lämnade de, och visa att allt fungerar väl. Sedan kan föräldern svara genom att gilla bilden eller skriva något”, säger Ylva Friman, också förskollärare på Snäckstrand.

”Jag använder appen mest som veckoinformation. Det är smidigt, vi behöver inte sitta och välja ut bilder eller sudda ut ansikten. Vi kan också visa hur vi jobbar med lärande på ett enkelt och tydligt sätt, säger Nina Filipsson.

Nina Filipsson förklarar även att appen är gratis. ”Det är bara om man gör tillval, som att skriva ut en fotobok som det kostar”, avslutar Nina Filipsson med.

Läs hela artikeln här: Digital app hjälper förskola


Läs mer om appen här.